Over mij

In mijn werk verbind ik creatief tekstschrijven, spoken word en -wellicht gek genoeg- ook mijn ervaring in de ethiek. Voor Attente Teksten, net als in al mijn werk, zoek naar de existentiële laag, naar dat wat écht is. Want dat wat écht is, dat communiceert. The good, the bad and the ugly: alles. Naar welk publiek dan ook. In de kern is dat ook altijd goed, mooi, waardevol, de moeite van het aanschouwen waard. Dat geloof ik 100 procent. Tegelijkertijd schaaf ik met veel plezier aan die échte boodschap, totdat de inhoud precies het juiste jasje heeft gekregen.

In mijn eigen werk als Spoken Word artiest ben ik nieuwsgierig naar wat het betekent om mens te zijn in een imperfecte* wereld. Ik schrijf zoals ik (die zoektocht be-)leef en beschouw: koorddansend op de lijn tussen lichtheid en zwaarte. Val je dan nooit? Oh ja zeker wel. Boem!! Au!! Maar soms blijkt het gat achteraf minder diep dan gedacht, of bleek je al die tijd vleugels te hebben.

Imperfecte wereld? Of imperfecte wij in een wereld? Of imperfecte wij in een imperfecte wereld? De vraag is: is het een schuldvraag? Of is de wrijving simpelweg een keiharde realiteit?

Tessa Gabriëls

In het verleden studeerde ik Applied Ethics aan de Universiteit Utrecht, schreef ik voor amateurtheater, gaf ik theaterles en was ik lid van Poetry Circle. Vanaf Juni 2021 ben ik geselecteerd voor het UCMasters programma van Emoves, waarmee ik twee jaar ondersteund word in mijn makerschap als woordkunstenaar.

* Imperfecte wereld? Of imperfecte wij in een wereld? Of imperfecte wij in een imperfecte wereld? De vraag is: is het een schuldvraag? Of is de wrijving simpelweg een keiharde realiteit?

Op dit moment werk ik aan mijn debuutbundel: “Wat we kunnen zijn”. Deze bundel is een Graphic Novel (dat is een soort stripboek) waarin ik een fictieverhaal combineer met gedichten en beeld. [Kim Legito Geelen] tekent het boek. Benieuwd naar het maakproces en naar wat ik verder maak? Kijk dan naar mijn portfolio of instagram.